Skip to main content

Evidența mijloacelor fixe în scopuri fiscale în anul 2021

La 17 iulie 2021, Centrul de Instruire a Personalului pentru Transporturi Internaţionale (CIPTI) a organizat un seminar consultativ-practic adresat contabililor și economiștilor din sectorul transporturilor auto, cu genericul “Evidența mijloacelor fixe în scopuri fiscale în anul 2021”. La seminar au participat contabili din 11 companii de transport auto național responsabili pentru ținerea evidenței contabile. Dna […]

Distincția ANACEC pentru CIPTI

Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare (ANACEC) acordă anual distincția „Cristalul calității” instituțiilor prestatoare de servicii educaționale și persoanelor care au contribuit la promovarea și consolidarea calității în învățământul din Republica Moldova. Și în acest an, ANACEC și-a exprimat înalta apreciere și gratitudine față de colectivele didactice și manageriale ale instituțiilor ce au parcurs […]

Единый допустимый уровень содержания алкоголя у водителей по всему ЕС. Такие изменения хочет внести Брюссель

Европейский совет по транспортной безопасности (ETSC) утверждает, что по всему ЕС должен быть установлен единый допустимый уровень содержания алкоголя для водителей. Европейская комиссия видит необходимость во введении изменений и уже подготовила план действий по повышению безопасности дорожного движения.

В Германии ужесточат штрафы за некоторые правонарушения.

Изменения в немецком «Каталоге штрафов» касаются, в частности, коридора жизни, отключения системы помощи при экстренном торможении и парковки в запрещенных местах. Новое законодательство уже утверждено правительством Германии, теперь его должны утвердить все земли.

“Cabina Transparentă” promite să devină realitate cu ajutorul noilor tehnologii

Un grup de studenți de la Institutul Fraunhofer din Germania au dezvoltat un sistem care elimină complet orice unghi mort pentru vehiculele de mare tonaj. Acest sistem complex se bazează pe informații înregistrate în timp real de camere video dar și pe tehnologia Virtual Reality (VR). Studenții Facultății de Optronică, Inginerie Sisteme și Evaluare a Imaginii (OISE) din cadrul Institutului Fraunhofer au finalizat prezentarea proiectului pe care ei l-au denumit “cabina transparentă”.