La sfârșitul lunii martie, Uniunea Creștin-Democrată din Germania (CDU) a propus o scutire temporară de impozit pentru angajații din sectorul de transport, sănătate și retail și, de asemenea, acordarea de bonusuri neimpozabile. Propunerea a fost aprobată de Ministrul finanțelor Olaf Scholz.

Angajații din industriile cheie pot primi, astfel, pentru munca desfășurată în această perioadă bonusuri lunare de peste 1000 de euro (sume neimpozabile). Printre acești angajați se numără șoferii de camioane, casierii din supermarketuri și profesioniști din domeniul sănătății.

“Efortul lor special merită recunoaștere suplimentară” – se arată într-o declarație oficială a CDU Baden-Württemberg.

Bonusul propus de CDU trebuie să fie distinct de remunerația propriu-zisa și va fi plătit o singură dată.

“Mulți angajatori au anunțat că vor să plătească un bonus angajaților. În calitate de ministru federal al Finanțelor, voi emite luni instrucțiuni ca un astfel de bonus de până la 1.500 de euro să fie complet scutit de impozite „, a declarat Scholz duminică pentru Bild am Sonntag.

Mai trebuie notat că noile prevederi coincid cu cererile recente ale sindicatelor. Vineri, Uniunea Sindicală Ver.di a făcut un apel către angajatorii din sectorul transporturilor, comerțului cu amănuntul și al serviciilor de sănătate, cerându-le să plătească angajaților lor un bonus lunar de cel puțin 500 EUR în această perioadă, solicitând și politicienilor să scutească această sumă de impozit.

“Angajații din sectorul sănătății, aprovizionării și comerțului (…) ne sprijină în acest moment pe noi toți. Ei sunt supuși unui mare stres, iar în unele cazuri își pun sănătatea în pericol. Angajatorii trebuie să își exprime recunoștința față de ei acordându-le bonusuri” a spus Frank Verneke, președintele Ver.di, într-un anunț oficial.

trans.info