IÎ “Centrul de Instruire a Personalului pentru Transporturi Internaționale” (CIPTI) a fost gazda vizitei domnului Mihail USATÎI – președinte AITA, precum și domnilor Radu DINESCU președintele IRU și Cornel IORDACHE – Director activități membri UNTRR.

În cadrul vizitei a avut loc prezentarea simulatorului de autovehicul achiziționat prin intermediul programului inovațional al Academiei IRU, care permite instruirea și perfecționarea abilităților de conducere a șoferilor (camion cu remorcă sau cisternă, autobus, microbuz etc.).

În cadrul vizitei au fost discutate subiecte care ar contribui la dezvoltarea și aprofundarea colaborării dintre Academia IRU și CIPTI în vederea propunerii pieței transporturilor rutiere din Republica Moldova a unor servicii inovative de instruire și perfecționare a conducătorilor auto și managerilor din domeniu la nivel European.

Avem încrederea că, utilizarea simulatorului în procesul de instruire va permite diminuarea riscurilor de accidente rutiere, îmbunătăți abilitățile de conducere în regim economicos și ecologic (ECO-DRIVE) precum și cele de manevrare inclusiv în parcări și terminale.

În final, președintele IRU domnul Radu DINESCU a confirmat susținerea continuări proiectului Academiei IRU de modernizare a procesuli de instruire prin utilizarea tehnicilor inovative, precum și considerarea inițiativelor venite în acest sens din partea AITA, CIPTI, și altor asociații cu centrele de instruire naționale.