Chişinău, 22 nov. /MOLDPRES/. Începând cu 1 aprilie 2023, la efectuarea serviciilor regulate de persoane dintre Republica Moldova și România vor fi admise doar autobuze/autocare care îndeplinesc cel puțin norma de poluare „Euro V sigur”, transmite MOLDPRES

Potrivit Agenției Naționale Transport Auto (ANTA), decizia a fost luată săptămâna trecută, în cadrul Comisiei Mixte moldo-române în domeniul transportului rutier internațional care a avut loc la București.

Astfel, părțile au decis anularea autorizațiilor moldovenești emise operatorilor de transport rutier cu termenul ce depășește 5 ani, în cazul serviciilor regulate la care autorizațiile românești au expirat și nu au fost reînnoite; ajustarea la prevederile Acordului bilateral interguvernamental a autorizațiilor moldovenești pentru serviciile de transport rutier de persoane în trafic internațional eliberate pe o perioadă de 8 ani. Partea română a reiterat că nu recunoaște pe teritoriul său valabilitatea autorizațiilor pentru transportul rutier de persoane prin servicii regulate eliberate pe o perioadă mai mare de 5 ani.

Articolul integral poate fi accesat la acest link.
Sursa: moldpres.md