Autoritățile austriece vor adopta o măsură menită să reducă drastic depășirile de viteză, informează Reuters. Astfel, șoferilor surprinși că depășesc limitele maxime admise le vor fi confiscate vehiculele și scoase la licitație. De asemenea, poliția le va reține și permisul, mai notează agenția de știri.

Concret, pentru depășirile de viteză de peste 40 km / h în localități și 50 km / h în afara acestora, permisul șoferului va fi reținut pentru o perioadă determinată. Dacă viteza legală maximă admisă este depășită cu 60 km / h în localități și 70 km / h în afara acestora, pe lângă reținerea permisului, vehiculul va fi confiscat.

La vitezele despre care vorbim aici, nimeni nu deține pe deplin controlul vehiculului său. Vehiculul devine o armă incontrolabilă și un pericol pentru oameni nevinovați”, a declarat ministrul Transporturilor, Leonore Gewessler în cadrul conferinței de presă în care a fost anunțat proiectul legislativ.

Este important de notat că proiectul de lege prevede confiscarea vehiculului indiferent dacă șoferul este sau nu proprietarul acestuia, legea urmând a se aplica inclusiv vehiculelor închiriate si celor cumpărate în leasing. După confiscare, autoritățile vor scoate la licitație vehiculele, 70% din încasări urmând a fi direcționate către Fondul pentru Siguranța Rutieră și 30% către autoritățile locale.

Articolul original poate fi accesat la acest link.
Sursa: trans.info