Curăţaţi în mod regulat toate suprafeţele atinse frecvent în interiorul şi exteriorul cabinei autovehiculului (volan, radio, butoane, manele, mânere uşi, etc.) utilizând dezinfectant. Curăţaţi toate sculele şi echipamentele utilizate (scanere portabile, etc.), în special pe cele care sunt utilizate şi de alte persoane.

Aerisiţi cabina în mod frecvent când staționați

Dezinfectați mâinile cu dezinfectant pentru mâini sau spălați-vă mâinile cu apă și săpun  pentru cel puțin 20 de secunde de fiecare dată când intrați sau vă întoarceți la vehiculul dumneavoastră.

Purtați mănuși la locurile de încărcare și descărcare, la benzinării, în terminalele și locațiile clienților

Stați în cabina autovehiculului de fiecare dată când este posibil când vă aflați în locațiile clienților, dacă nu există alte cerințe.

Semnați documentele de transport cu instrumentul de scris personal și nu îl dați nimănui să îl mai folosească. Dezinfectați-vă sau spălați-vă mâinile și instrumentul de scris după utilizare.

Completați trusa medicală cu medicamente pentru afecțiuni cronice, în caz de necesitate.

Mențineți o distanță de 2 metri față de alte persoane când sunteți în afara cabinei camionului, și evitați să intrați în spații închise în care se află și alte persoane. Se recomandă să luați mâncare la pachet decât să mâncați în spații publice comune.

Evitați să dați mâna. Virusul se răspândește prin tuse și strănut (prin picături purtate de aer), precum și prin contact direct.

Nu luați autostopiști pe drum.

Dacă dumneavoastră sau membrii familiei dumneavoastră prezintă posibile simptome specifice COVID-19 precum tuse seacă sau febră, informați-vă imediat managerul.

Urmați instrucțiunile speciale indicate de firma dumneavoastră și recomandările / instrucțiunile generale emise de autoritățile sanitare. Fiți responsabil și utilizați-vă bunul simț.