Revenire la stil obişnuit


Asociaţia Internatională Transport Auto

Noutăți importante

08.08.2018      Astfel, pentru drumurile în stare proastă nu va fi platită nicio taxă; conform estimărilor, numărul kilometrilor netaxabili ar putea ajunge la 15.000.

    Guvernul mai intenționează introducerea unei viniete de weekend, mai ieftină decât cea săptămânală.

    Agenția de infrastructură rutieră a Bulgariei a semnat deja un contract la începutul acestui an cu un consorțiu condus de Kapsch TrafficCom din Austria care vizează  implementarea la nivel național a noului sistem de taxare rutieră.

     Sistemul va fi funcțional de la 1 ianuarie 2019, anunță autoritățile bulgare. Banca Mondială, care asistă Bulgaria în implementarea acestui proiect, a elaborat mai multe scenarii privind posibilele venituri și costuri înregistrate în aceste cazuri.

    Astfel, potrivit estimărilor, noul sistem de taxare ar putea genera până la aproximativ 800 mil euro pentru bugetul de stat.

     Valoarea venitului provenind din taxele rutiere în Bulgaria este în prezent de aproximativ 175 mil euro, autoritățile plănuind să folosească excedentul rezultat în urma implementării noului sistem pentru lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere.
sursa : trans.info

Înapoi la listă