Revenire la stil obişnuit


Asociaţia Internatională Transport Auto

Noutăţi

Control pe axa Franţa – Spania 25.10.2018

           3 regiuni mobilizate, 10 puncte de control din Ile-de-France până la graniţa cu Spania

 

      Direcţia regională şi interdepartamentală pentru echipamente şi proiectare (DRIEA) şi Direcţiile Regionale de Mediu, Planificare şi Locuinţe (DREAL) au realizat la începutul lunii octombrie o operaţiune comună de control, care s-a bazat pe zece puncte de control strategice situate pe Autostrăzile A10 şi A63 (aproximativ 800 km de autostradă) între stațiile de taxare Saint-Arnoult (78) şi Birriatou (64).

 

         Verificările au vizat concurența neloială în transportul rutier de mărfuri şi în special fraudele tahograf, manipulări Adblue, detaşarea şi nerespectarea normelor privind cabotajul şi controlul greutății.

 

     În cadrul acțiunii au fost verificate 112 vehicule (din care 90 de vehicule comerciale ușoare), 19 dintre ele nefiind înregistrate în Franța. Au fost consemnate 50 de încălcări ale legii, dintre care:

 

– 2 pentru odihnă săptămânală în cabină;

 

– 2 pentru nerespectarea regulilor privind cabotajul;

 

– 4 pentru lipsa certificatului de detașare în vehicul, sau pentru certificate neconforme;

 

– 42 pentru suprasarcină, dintre care 32 vizau vehicule utilitare ușoare.

 

       Conform comunicatului publicat pe site-ul DRIEA, aceste încălcări au dus la plata imediată a 6.810 euro pentru companiile care nu sunt înregistrate în Franța.

 

      Operațiunea de control face parte dintr-o serie care se întinde pe 5 săptămâni, care vizează cabotajul, condițiile de muncă ale șoferilor francezi și străini, detașarea și manipulările AdBlue.

 

 

ziuacargo.ro


Înapoi la listă