Revenire la stil obişnuit


Asociaţia Internatională Transport Auto

Noutăţi

Polonia: Controale extinse la graniţe datorate summitului ONU 30.11.2018

     În perioada 22 noiembrie – 16 decembrie vor fi introduse controale temporare la frontierele interne, mai exact la frontierele cu Germania, Republica Cehă, Lituania şi Slovacia.

 

      Ministerul de Interne din Polonia doreşte să sporească astfel gradul de siguranţă al participanţilor la summitul ONU organizat în Polonia, care începe pe 3 decembrie.

 

     Patrulele mobile ale Gărzii de Frontieră vor fi implicate activ în această operațiune. Acestea vor utiliza dispozitive portabile pentru a verifica, printre altele, autenticitatea documentelor. Ofițerii vor folosi, de asemenea, vehicule specializate, așa-numitele furgonete Schengen.

 

     În plus față de punctele de trecere a frontierelor rutiere menționate mai sus, se vor restabili controale la frontierele maritime, aeriene și feroviare.

 

      Autoritățile avertizează că aceste controale extinse pot duce la întârzieri.

 

     Controalele suplimentare la frontierele interne sunt cauzate de măsurile de securitate aferente celei de-a 24-a sesiuni a Conferinței Națiunilor Unite privind schimbările de mediu (COP24). Summitul va avea loc la Centrul Internațional de Conferințe din Katowice și va dura între 3 și 14 decembrie.

 

     Peste 30.000 de participanți vor participa la COP24 din aproape 200 de țări – politicieni, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale, ai cercurilor științifice și oameni de afaceri.

 

 

trans.info


Înapoi la listă