Revenire la stil obişnuitAsociaţia Internatională Transport Auto

Noutăţi

Moldova. Un punct de trecere a frontierei își sistează activitatea 30.11.2018

       Din 5 noiembrie și până în data de 21 decembrie curent, punctul de trecere Palanca nu va funcționa în legătură cu finisarea lucrărilor de construcție conform planului general în zona dată.

 

       În context, fluxul de călători și mijloace de transport este direcționat prin cel mai apropiat punct de trecere Tudora-Starokazacie, transmite Știri.md.

 

     Totodată, prin punctele de trecere de tip debarcader „Cosăuți-Iampoli” (internațional), „Soroca-Țekinovka” (interstatal, local) și „Vasilcău-Velikaia Koşniţa" (local) se permite trecerea frontierei de stat în intervalul orelor 07:00 – 17:00, fiind micșorat programul de lucru cu două ore.

 

      La fel, din data de 2 noiembrie curent și pe parcursul a două luni de zile, deplasarea prin punctul de trecere „Otaci-Moghilev-Podolsk” este îngreunată din cauza unor lucrări de reparație lansate pe partea ucraineană. 

 

       Astfel, că în punctul de trecere ucrainean toate tipurile de mijloace de transport sunt redirecționate doar pe o singură direcție şi în regim dozat, fapt ce crează unele schimbări în trafic și creșterea timpilor de așteptare, inclusiv pe teritoriul Republicii Moldova.

 

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:

 

- verificarea valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.

 

- tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor în punctele de trecere.

 

- consultarea aplicației „Trafic online” de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei (rutier) pentru autoturisme.

 

- manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

 

 

știri.md


Înapoi la listă