Revenire la stil obişnuitAsociaţia Internatională Transport Auto

Noutăţi

20.07.2017

Conform Decretului nr. 172/2017 al Ministerului Transporturilor si Constructiilor al Republicii Slovace, incepand cu 1 iulie 2017 se introduce o noua lista de sectiuni de drumuri cu colectare electronica a taxei. Pe autostrada D3 va fi introdusa o noua sectiune D03-006: Svrčinovec-Skalité, iar pe autostrada R2 sectiunea R02-022:

Zvolenská Slatina – Pstruša. O alta sectiune specificata de autoritati va fi formata prin fuziunea a doua sectiuni deja existente pe drumul I / 59 de clasa I din Oravský Podzámok. In Svrčinovec vor exista 4 sectiuni specificate pe drumul I / 11 de clasa I.

Plata taxei de drum din Slovacia este obligatorie pentru toate vehiculele cu greutate de 3,5 t sau mai mult si se face prin intermediul aparatelor de taxare electronica SkyToll. Garantia achizitionarii aparatului (50 euro) poate fi achitata cu card bancar sau cash, iar incarcarea aparatului in sistem pre-pay se face prin intermediul cardurilor euroShell. Daca se doreste achizitionarea de dispozitive SkyToll in sistem post-pay, este necesara inregistrarea masinilor in sistemul furnizorului. Odata achitata taxa de drum din Slovacia, indiferent de varianta de plata aleasa, compania Narodna va emite o factura fiscala. Aceasta va fi eliberata pe loc in cazul incarcarilor de tip pre-pay sau trimisa prin posta la adresa de corespondenta in cazul post-pay.

Factura trebuie transmisa in original catre agentul de recuperare TVA.

Mai multe detalii puteti afla la http://tsg-euroshell.ro/cardul-euroshell/taxe-de-drum-in-europa/.

traficmedia.ro


Înapoi la listă