Revenire la stil obişnuitAsociaţia Internatională Transport Auto

Noutăţi

20.07.2017

Pe 9 iulie a.c. a intrat în vigoare decretul aprobat de Consiliul de Miniştri privind modificarea regulamentului rutier referitor la secţiunile naţionale de drum, taxabile în format electronic prin sistemul ViaToll. Proiectul regulamentului presupune ca ViaToll să fie extins cu 360 km de drumuri naţionale, mai precis 25 de km de drumuri expres şi 335 km de drumuri naţionale.

Reamintim că din iulie 2011, Polonia a introdus un sistem de plată electronică a taxelor cu ajutorul dispozitivelor ViaToll, sistem ce vizează toate autovehiculele cu o masă maximă admisă mai mare sau egală cu 3,5 t sau autocarele cu peste 9 locuri inclusiv. Sistemul taxelor de drum ViaToll funcţioneazăpe principiul microundelor, bazat pe tehnologia folosită în Cehia şi Austria.

Valoarea taxei de drum se calculează în funcţie de categoria de drum pe care se circulă (clasa A, S, GP şi G), tipul şi greutatea vehiculului, clasa de emisie. Nu se taxează TVA la plata taxei de drum prin sistemul electronic de plată ViaToll.

TSG euroShell oferă posibilitatea plăţii taxelor de drum în Polonia prin intermediul aparatelor ViaToll. Dispozitivele comandate vor fi ataşate cardurilor, iar contravaloarea aferentă taxelor de drum se va achita pe factura Shell.

Mai multe detalii puteţi afla de la http://www.tsg-euroshell.ro/cardul-euroshell/taxe-de-drum-in-europa/

traficmedia.ro

Înapoi la listă