Revenire la stil obişnuitAsociaţia Internatională Transport Auto

Noutăţi

26.07.2017

Autorităţile moldoveneşti vor întreprinde toate măsurile pentru a asigura fluidizarea traficului de la punctele de trecere a frontierei în perioada iulie-august. Despre aceasta a anunţat purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Veaceslav Gamurari, în cadrul briefingului săptămânal de presă al formaţiunii.

Acesta a ținut să precizeze că au fost sesizate deja toate insituțiile responsabile, inclusiv se duc discuții cu partenerii din România și Ucraina, scrie moldova.org.

„Un alt subiect discutat este unul care pentru această perioadă putem să spunem că este tradițional. Este vorba situația la frontierele Republicii Moldova. Știți foarte bine că iulie-august este o perioadă destul de încărcată pentru frontiera Republicii Moldova. Este vorba de venirea cetățenilor Republicii Moldova, de plecarea cetățenilor în vacanță și, în perioada respectivă, avem mai multe semnale că sunt anumite probleme ce țin de pierderea de timp la trecerea frontierei de stat. Repet că nu este pentru prima data, este ceva tradițional.

În acest sens s-au solicitat explicații și propuneri, dar şi soluții din partea instituțiilor respective, care sunt responsabile pentru aceasta. S-a vorbit că se ia în considerație și erau pregătite aceste planuri. Se va încerca să se facă tot posibilul pentru a simplifica, inclusiv se discută cu partenerii noștri – cei din România și cei din Ucraina, privind accesul cetățenilor Republicii Moldova, ca să plece în țările de destinație și venirea lor acasă într-o perioadă foarte restrânsă. Avem practica respectivă, nu este prima dată. Reieșind din aceasta, s-a adus la cunoștință că se va face tot posibilul și rezultatele vor fi destul de palpabile”, a declarat Veaceslav Gamurari, purtătorul de cuvânt al PDM.

moldova.org

Înapoi la listă