IRU, Asociația Internațională Spaniolă pentru Transport Rutier (ASTIC), Consiliul Expeditorilor Europeni (ESC) și Asociația Spaniolă a Transportatorilor (Transprime) s-au reunit recent la Algeciras (Spania) pentru a discuta despre cum pot fi implementate noi practici mai eficiente privind comportamentul companiilor față de șoferi la punctele de încărcare / descărcare.

În cadrul întâlnirii a fost prezentat Certificatul Expeditorului Responsabil (Responsible Shipper Certification), un instrument conceput pentru a stimula expeditorii să adopte practicile de îmbunătățire a tratamentului șoferilor la locurile de încărcare și descărcare.

“Industria transportului rutier este coloana vertebrală a economiei. Cu toate acestea, sectorul se confruntă cu provocări sociale, cum ar fi deficitul de șoferi. În calitate de părți interesate din industrie, ne angajăm să inversăm această tendință și luăm măsuri pentru a crește atractivitatea sectorului și a evidenția calitatea locurilor de muncă disponibile. Organizația mondială a transportului rutier (IRU) și-a unit forțele cu Alianța Globală a Transportatorilor (GSA) și Federația Internațională a Muncitorilor din Transporturi (ITF) pentru a îmbunătăți situația actuală.” se arată în nota de justificare a proiectului.

Concret, certificarea de Expeditor Responsabil recunoaște bunele practici în comportamentul față de șoferi. Pilonii fundamentali ai acestei certificări includ, printre altele: atitudinea de respect față de șoferi, asigurarea unor condițiile corecte la rampă, precum și respectarea unui timp de încărcare / descărcare de maxim o oră.

“Șoferii noștri merită să fie tratați cu demnitate. Trebuie să construim o infrastructură adecvată, asigurându-le siguranța și confortul.” a declarat Ramón Valdivia, vicepreședinte executiv al ASTIC.

Articolul original poate fi accesat la acest link.
Sursa: trans.info