Agenția Națională Transport Auto a dat recent informații cu privire la dezvoltarea Ghidului pentru transportul de mărfuri cu semiremorcă/camion în cadrul sistemului de transport combinat. Această inițiativă vine ca urmare a cererilor primite de la operatorii de transport, care au arătat interes în posibilitatea de a efectua transportul de mărfuri prin Marea Caspică și Marea Neagră.

Noul ghid cuprinde informații esențiale despre transportul de mărfuri cu semiremorci și camioane, furnizând în detaliu informații legate de tarifele de transport maritim și datele de contact ale porturilor și companiilor de transport maritim implicate în acest proces. În ceea ce privește transportul combinat de mărfuri pe Marea Neagră, se utilizează în principal rutele Burgas – Batumi și Constanța – Poti, iar pe Marea Caspică, rutele dintre porturile Baku și Kuryk sunt cele preferate.

Pentru a evita eventualele întârzieri sau probleme, se subliniază importanța planificării detaliate a rutelor din timp, consultarea programului navelor și asigurarea completării corecte a tuturor documentelor necesare, în concordanță cu cerințele specifice.

Versiunea actualizată a Ghidului pentru transportul combinat în zonele Mării Neagre și Mării Caspice poate fi consultată în anexă, fiind disponibilă atât în limba engleză, cât și în limba rusă. Pentru a ține utilizatorii la curent cu eventualele modificări ulterioare ale acestui ghid, ne angajăm să furnizăm informații suplimentare în mod corespunzător.

Articolul original îl găsiți pe platforma anta.gov.md