Gebrüder Weiss România lansează o nouă rută de transport către și dinspre Republica Moldova

Gebrüder Weiss România anunță lansarea, începând cu 15 octombrie, a unei noi rute de transport de mărfuri, către și dinspre Republica Moldova.

Republica Moldova, o țară cu o populație de peste 2,5 milioane de locuitori, devine tot mai mult o destinație pentru exporturile din România, dar și pentru importurile pe piața locală.

Decizia de a deschide noua linie de transport către Republica Moldova a venit în contextul cererii tot mai mari din piață și din dorința de a rămâne competitivi și a oferi clienților soluții adaptate nevoilor lor. De asemenea, am observat că există un potențial de dezvoltare a serviciilor pe care le oferim, atât pentru transportul dinspre România, cât și pentru cel către țara noastră

a declarat Viorel Leca, Director General Gebrüder Weiss România.

Potrivit afirmaților sale, compania va asigura plecări săptămânale către și dinspre Republica Moldova și va transporta marfă generală, dar și ADR (marfă periculoasă), în regim de grupaj.

În plus, compania poate prelua, la cerere, efectuarea formalităților vamale și oferă un timp de tranzit ”next day” atât pentru importuri, cât și pentru exporturi, respectiv a doua zi după efectuarea formalităților vamale.

Potrivit lui Viorel Leca, noua linie de transport a venit și în întâmpinarea solicitărilor filialelor Gebrüder Weiss din zona Balcanilor – Bulgaria, Macedonia, Serbia – care se aflau deja în căutarea unei soluții pentru integrarea Republicii Moldova în rutele deservite.

Odată cu acest pas vom putea crea sinergii între filialele Gebrüder Weiss și, pe termen mediu, să creștem treptat volumele transportate pe această rută și să lansăm chiar și a doua linie săptămânală către / dinspre Republica Moldova

a mai spus reprezentantul companiei.

Decizia Gebrüder Weiss România este poziționată și într-un context benefic, în condițiile în care economia Republicii Moldova dă deja semne de revenire, după ce anul 2022 a fost marcat de problemele generate de războiul din Ucraina și criza energetică acută. Astfel, conform prognozei realizate de autoritățile din Chișinău în Proiectul Cadrului bugetar pe termen mediu (2024-2026), în următorii doi ani se anticipează o evoluție stabil pozitivă cuprinsă între 4,5-5%, în ciuda contextului actual.

Datele statistice citate de companie mai arată că, în perioada ianuarie-august 2023, România a fost principalul partener comercial al țării de peste Prut, atât în ceea ce privește importurile – 15,6% din totalul importurilor realizate, cât și exporturile – 33,3% din total, în creștere cu 6,2% versus perioada similară din 2022.

Articolul original îl găsiți pe trans.info